Dag 9

Het goede voornemen om snel te vertrekken was om zeep toen we wakker werden om 8u30. Het ontbijt en ons klaarmaken ging supervlot. Om 10u30 zat ik al op het water met Nele en Koen.

Het sturen met de boot ging goed maar toch was het op sommige momenten onhoudbaar om andere boten te missen:)

De koord tussen de boten kwam dus terug. Tijdens de middagpauze had Jorka veel aantrok van de andere eendjes.

   

Het varen ging heel de dag eigenlijk redelijk vlot ondanks de tegenwind. De vaarroute was heel mooi vandaag, zeker met het zonnetje op onze kop.

Onderweg kwamen we enkele bruggetjes tegen die heel nipt waren om onder te varen. Toen ik moeite deed om scheef te gaan hangen, ging de brug plots open.
Dit gebeurde wel meermaals vandaag. We zijn al even belangrijk hier als de grote historische zeilschepen.

De laatste vijf kilometer moet ik tot mijn grote schande toegeven dat de koord tussen de twee boten niet altijd slap bleef: ik was kapot.

We hadden dan ook 18 km op de teller staan. We zijn geëindigd op een moeilijke uitstapplaats. Toen we aan het zweten en zwoegen waren om de boot uit het water te trekken, vertelde een toevallige voorbijganger dat er wat verderop een botenhelling was…de plaats waar we dus morgen zullen vertrekken!

Aangekomen op de camping ging ik eerst een dutje doen. Dit kwam goed uit want de Provençaalse saus voor de mosseltjes moest wel even sudderen op het vuur.
Ja, je leest het goed: we eten vandaag mosselen op de camping (team C van Culinair).


Reacties

Dag 9 — 1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *