Dag 6 – Boem, Oooh

We beslisten gisteren om een inhaalpoging te doen en hebben onze wekker om 7u15 gezet.
Uiteindelijk zaten we zoals de andere dagen om 11u in de boot. Gisteren hadden Kathleen en Yorka de gele boot kunnen maken zodat we vandaag met 5 konden vertrekken.


Mathias en Steven wouden de boot boot nog even bijblazen voor de zekerheid. Toen bleek de boot een echte opblaasboot te zijn. BOEM en het was gedaan met de gele boot.
Dan toch maar met 3 en de dames bleven op het droge. Bij vertrek kwam er ineens een oude bekende toegespoeld! Yorka had het onweer overleeft en kon ons terug vervoegen.


We vertrokken voor de mooiste vaarroute tot hier toe, door hele smalle vaarwegen in een bos.

Na 9,5km kwamen we aan bij onze lunchplek net voor het meer “De Fleuzen”.
Uit veiligheidsoverwegingen zijn we na de lunch verder gereden tot net na het meer. Met Wendy en Kathleen in de volgboot vertrokken we naar Stavoren, net aan de grens van de Ijselmeer.
Na zwoegen tegen de wind konden we de volgende stad afvinken en met lekker meewindje geraakte we vlot terug tot aan het meer. Vandaag 17,5km op de teller!


We waren pas om half 8 uit het water, lange dagen… Liesbeth en Raf hadden alle spullen in huis gehaald voor een gezellige bbq. Dus we sloten de avond af met papiotjes,
biertjes en het gezelschap van de gastheer en de intussen aangekomen ouders.

Het hapje hieronder is gemaakt met een schapenkaasje dat ze onderweg kochten bij “Tusken Bosk en Mar” gewoon uit de ijskast te halen op het erf. Lekker genieten van streekproducten.


Reacties

Dag 6 – Boem, Oooh — 4 reacties

 1. Hoi Frank en team(s),

  Heb alles bijgelezen, wat een avonturen al! Pittige tocht, heel veel respect voor je Frank. En ook complimenten voor de mensen die je ondersteunen, volgen en mascottes regelen. 😉 Heel leuk om te lezen allemaal, zeker ook om te zien dat je gevaren hebt waar ik mijn eerste zeillessen kreeg: in Elahuizen op de Fluessen.

  Zet ‘m op!

 2. En ook nog elke dag je blog met foto’s bijhouden geeft een extra dimensie aan je uitdaging. Nu de 5de stempel op je kaart. Op naar de volgende zes. We blijven je volgen, ook op de kaart.

 3. Zo die zit in de pocket. Jammer van de boot?gelukkig hebben jullie de foto’s nog en…je mascotte weer terug !!!
  Wens je succes vandaag Franky!
  Klasse man?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *