Dag 10

Eindelijk een perfecte nacht, ideaal geslapen! We lagen dan ook op het snelste uur van alle dagen op het water (vandaag in het gezelschap van Koenie en Martine), twintig na tien!

In de voormiddag was er een beetje wind, constant wisselend voor- of tegenwind, en daardoor trok ik de volgboot constant scheef.  Al snel werd beslist de koord weg te nemen en zo haalde ik zes kilometer alvorens het stuurmechanisme er weer de brui aan gaf. Dat wordt weer knutselen morgen :).

   
De middagpauze ging door in Harlingen, weer verwend met de fruitsla en lekkere overschotjes van de vorige avonden.

Na de middag was de route iets minder mooi dan in de voormiddag, de mooie rietkragen werden ingewisseld voor een breed en drukbevaard kanaal.
Een boot die we al dikwijls hadden gezien onderweg, ‘Cabaret’, een sjieke jacht, zorgde onderweg voor fris water en mooie afkoeling bij de warme temperaturen (30° rond de middag).
Vandaag moesten we welgeteld 17 bruggen onderdoor, de meesten konden we passeren zonder kleerscheuren, helaas was één brug juist iets te laag (en was er geen brugwachter om de brug op te halen), met een kleine trofee op mijn voorhoofd als gevolg. (schrammetje)

Toen we aankwamen hadden we 18,7 kilometer op de teller, maar Koenie en Martine, van de C-(van Competitie)ploeg, wilden absoluut tot 20 kilometer gaan, dus klokten we die avond af rond half zeven op 20,2 kilometer in Franeken.

Het traject passeerde ei zo na de Waddenzee, wij hadden helaas niet de mogelijkheid deze te zien, gelukkig konden de volgers ons met enkele fotootjes de pracht van dit Unesco-erfgoed tonen.

Ondanks de slechte weersvoorspellingen konden we toch genieten van een zwoele en mooie vaardag.
Moest ik de eerste dagen dagen ook zo een schitterend weer gehad hebben was ik ongetwijfeld al een stukje verder gestrand.

Na het avondeten namen we helaas afscheid van de familie Koenie, en nu zitten we gezellig rond een vuurtje op de Camping met een getrakteerd biertje door onze campingvrienden.
(bij deze wordt Team C eventjes uitgebreid tot heel Camping Half Hichtum!)


Reacties

Dag 10 — 1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *